Pien Hermsen

Pien Hermsen is begin 2020 de uitdaging bij ons aangegaan en verlegt daarbij samen met ons wekelijks haar grenzen. De resultaten spreken voor zich. Pien, je bent een echte tijger! 💪 Wij zijn trots op jou! Lees hieronder het verbluffende verhaal van Pien.
 
Pien Hermsen deelt haar ervaring:
“Een half jaar geleden wou ik voor de laatste keer een poging doen om af te vallen. Als dat WEER niet zou lukken zou ik het gaan accepteren dat ik nou eenmaal veels te dik was. Ik had werkelijk van alles geprobeerd, soms met verbluffend resultaat, maar als ik weer normaal begon te eten waren de kilo’s die ik afgevallen was plus wat extra’s er zo weer erbij. Moedeloos werd ik ervan, een veels te traag werkende schildklier werkte ook niet mee…
 
Maar goed, een half jaar geleden begon ik vol goede moed. Alleen ik overigens, want niemand om mij heen had er echt vertrouwen in. Ikke wel! Ik had een app op mijn telefoon geïnstalleerd en ik ging calorieën tellen. Werkelijks alles wat je eet en drinkt moest ik opschrijven in die app, wat een bewustwording. En ik had mezelf als doel gesteld naast de 1400 calorieën om tenminste 10.000 stappen per dag te lopen.
 
Deze combi werkte voor mij echt perfect! Ik verloor zo’n 0.5 tot 0.7 kilo per week en ik kon gewoon thuis met de pot mee eten en op zijn tijd een wijntje drinken 😊 Dit hield ik maanden met succes vol.
 
Mijn jongens fitnessen (kinderfitness) allebei bij Jan Rooster met veel plezier! En iedere week met halen en brengen dacht ik, ik zou dit ook wel willen. Maar die drempel was zo groot.. Het idee dat ik daar met mijn dikke kont in een veels te strak broekkie moest rondlopen tussen – de naar mijn idee alle strakke mannen en vrouwen-.
 
MAAR… I did it!! Ik heb de stap genomen en Jan een berichtje gestuurd. Hij verzekerde me: “Pien iedereen kan sporten”, op je eigen manier, wat je zelf fijn vindt en wat jij aankan. 
 
Dus ik 10 verschillende fitness pakjes gekocht en geprobeerd, want je moet er natuurlijk wel leuk uitzien 😉 
 
Op naar de eerste persoonlijke conditie test… Jeetje, heftig, ik had spieren in mijn lijf waarvan ik niet wist dat ze bestonden… Maar Jan legde alles goed uit en ik voelde me al snel op mijn gemak en besloot gewoon mijn best te doen. 
 
De komende weken ging ik, (ja ik, die nooit sport) 3 keer per week meedoen aan een groepsles. In het begin vond ik het best overweldigend, mensen die het zoveel beter konden als ik, 2 gespierde kerels als coach die alle spieren in hun lijf beheersen. Maar wat een geweldig, enthousiaste, kundige Jannen zijn het (de coaches). 
 
Ze motiveren om het beste uit jezelf te halen! En iedereen die sport, die staat daar voor zichzelf, dus echt maatwerk! Door de kracht van een groep, het kundige en de positiviteit van de coaches, hou ik (ja ik) gewoon 3 keer per week een groepsles van een uur vol! En trots dat ik op mezelf ben!! En het leuke is dat ik na iedere les een appje van Jan krijg hoe het met me gaat, hoe ik de les vond en een compliment. Geweldig toch!!
 
Conclusie van mijn verhaal: wacht niet langer, schrijf je in! In mijn moeilijkste periode van mijn leven doe ik dit nu en ik voel me beter als ooit!! En voor het geval je geïnteresseerd bent… Ik ben al 19 kilo kwijtgeraakt, ja ik!!”

Share this post