Buiten oefeningen

Personal Training (PT) is ook echt persoonlijke training

Vorig jaar, juni 2105, ben ik begonnen met PT bij Jan Rooster. Na een aantal jaren zelf gesport te hebben, vond ik het een uitdaging om het verder uit te breiden met 2 keer een 1 op 1 sessies per week. De reden? Om de laatste stappen naar het streefgewicht te zetten!

Het intakegesprek verliep plezierig. Duidelijke afspraken met wat wil je bereiken, wat zijn de mogelijkheden, speciale aandachtspunten en daarbij een goed voedingsadvies. De start was gemaakt.

De trainingen verlopen plezierig, want PT met Jan is echt persoonlijke training. Er wordt continu gekeken hoe alles gaat, hoe jij je ontwikkelt, of er problemen zijn met bijvoorbeeld bepaalde spiergroepen of andere lichamelijke klachten. En daar wordt direct op ingespeeld, zodat het adequaat aangepakt wordt. Hierdoor train je erg plezier en wordt telkens de grens opgezocht van je kunnen. Mede door het enthousiasme van Jan, verleg je jouw grens steeds weer en ga je gestaagd stapje voor stapje verder. Ook de afwisseling in de trainingen is erg plezierig. Jan legt naast zijn ziel en zaligheid en grote diversiteit aan trainingen op “tafel”, beter gezegd, de sportvloer. De ideale mix aan cardio en kracht. Met een diversiteit waardoor het nooit verveelt. En dat allemaal op maat toegepast.

Hierdoor is het eerste doel, 12 kilo minder, is gehaald voor de feestdagen in december. Omdat ik gedurende de eerste 4 maanden van 2016 regelmatig in het buitenland verbleef, is er afgesproken om in deze periode het gewicht stabiel te houden en vanaf mei 2016 de laatste fase in te gaan. En in deze fase zijn we beland. Nog 8 kilo te gaan en het streefgewicht is gerealiseerd. Ook dit gaat lukken!

Ik kan het iedereen aanraden om, al is het maar voor een paar weken of maanden, PT te volgen. Het geeft zo veel meer aan het sporten. De directe correcties op uitvoering van oefeningen (“foutjes” in de uitvoering sluipen er snel en eenvoudig in), steeds het laatste zetje om je grens te verleggen zijn  alleen al de moeite waard om het eens te proberen. Maar een waarschuwing is ook op zijn plaats: het werkt verslavend!!!

Ron Bos

Share this post